BOEK REVIEW • HYGGE

Hygge [huu-guh], het blijft lastig hoe je dit nou precies moet uitspreken, maar vooral hoe je kan uitleggen wat Hygge precies is. In het boek staat het deense begrip uitgelegd door middel van foto’s illustraties om het gevoel van Hygge uit te leggen. 

Denemarken is en van de gelukkigste landen ter wereld, en al is hygge niet het enige wat daar natuurlijk voor zorgt, heeft het wel grote impact op de denen. In het nederlands betekent hygge, gezellig(heid). Al vind ik knus ook een goede omschrijving.

Wat is hygge nu precies?
Onder een dekentje met een kopje thee op de bank, een goed boek lezen, een knisperende open haard, kaarsen, spullen van hout, wollen sokken en een dikke trui zijn hygge. Alles wat met vakmanschap is gemaakt, bijvoorbeeld aardewerk, is ook hygge. Ook is hygge samen zijn met anderen, met wie je je vertrouwd voelt, bij wie je jezelf kan zijn en bij wie je kan ontspannen.

Naast de Deense hygge, heeft Nederland zo zijn eigen gezelligheid. Ook Nederland staat steevast in de top 10 van gelukkigste landen ter wereld. Wij hebben onze eigen pannenkoeken met stroop, binnen zitten terwijl het buiten hard giet, koffie drinken en de krant lezen, schaatsen op bevroren sloten, erwtensoep en de warme chocolademelk met slagroom.

Het belangrijkste aan hygge is het genieten en daarbij de dankbaarheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s