DIY – dromenvanger

Bohemian, Ibiza style, hippie; een dromenvanger kan daarbij niet ontbreken. In alle soorten, maten en kleuren kan je ze vinden.. maar net zo leuk om zelf te maken en er je eigen draai aan te geven. Misschien ziet het er lastig uit, maar met deze stappen zal ik je laten zien dat het eigenlijk best makkelijk is. 

Foto 31-01-17 00 15 20.jpg

Het enige wat  je hiervoor (extra) nodig hebt is een koord en veertjes. Beide komen van de Xenos, maar je kan ze natuurlijk evengoed ergens anders vandaan halen.

Wat heb je verder nog nodig:
– Schaar/mesje
– Karton
– Lijm
– Kraaltjes
– Passer
(+koord & veertjes)

Processed with VSCO with a5 preset

Teken met een passer de diameter die jij wilt gebruiken voor je dromenvanger. De diameter die ik heb gebruikt is 7 cm en een dikte van 1 cm. Zo blijft de dromenvanger klein.Processed with VSCO with a5 preset

Het uitsnijden kan je doen met een schaar of mesje. Processed with VSCO with a5 preset

Na het uitknippen of snijden van de cirkel, beginnen we met het wikkelen van het koord. Het is handig hierbij het koord nog niet op maat te knippen, omdat het lastig is in te schatten hoeveel je nodig gaat hebben. Door het begin vast te lijmen, is het bijna niet zichtbaar en makkelijker werken.

Processed with VSCO with a5 preset

Nu is het eigenlijk alleen nog maar het koord om het karton heen wikkelen. Doordat het koord wat ik heb gebruikt, overgangen heeft qua kleur krijgt dit een leuk effect tijdens het wikkelen. Wanneer je het hele rondje af hebt, kan je het koord afknippen en weer vast lijmen. Dit zie je namelijk bijna niet.


Wanneer je dit hebt gedaan is het tijd voor het middenstuk. Hieronder zie je hoe je het midden stuk in stappen kan maken. Je maakt allereerst acht losse lussen. Hierbij heb ik wel het touw van de rol afgeknipt, zodat je het touw straks door de lussen kan halen.

De tweede stap is het touw door de lussen halen die je net hebt gemaakt. Dit herhaal je een aantal keer met de laatst gemaakte lussen, tot dat je bijna in het midden bent. Trek tussendoor het touw af en toe aan, hierdoor zie je sneller het resultaat en is het makkelijker werken.

De laatste stap is het toevoegen van een kraaltje. Dit hoeft niet, maar zo kan je het einde netjes afwerken. Het koord heb ik aan het kraaltje vast gelijmd.

Nu het midden stuk is gemaakt, is het grootste gedeelte al af. Met een kraaltje en een stuk van het koord kan de lus worden gemaakt waar je de dromenvanger straks mee kan ophangen.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

De aller laatste stap van de dromenvanger zijn natuurlijk de veertjes. Het koord dat ik heb gebruikt past niet door het lusje van de veertjes. Om toch de veertjes met het koord te kunnen bevestigen kan je het koord splijten. Hierdoor kan je de helft van het gespleten koord door het lusje halen en met de andere helft een knoopje maken. Dit herhaal je nog vijf keer en zo heb je zes veertjes aan je dromenvanger (maar je kan er natuurlijk ook meer of minder aan hangen).

Ook bij de veertjes kan je weer een kraal toevoegen. Doe dit wel voordat je het tweede veertje eraan hangt, zo kan je gelijk met het knoop, het koord vastmaken.

Processed with VSCO with a5 preset

Tadaaaa!! Best te doen toch?! Leuk en je kan er helemaal je eigen draai aan geven.

Foto 31-01-17 00 15 20.jpg


nog even iets heel anders:
Misschien (of misschien ook niet) heb je gemerkt dat er niet meer elke week een artikel op mijn blog staat. Had je dit nog niet gemerkt, wil ik toch even aangeven dat dit een tijdje zo zal blijven. Op dit moment ben ik aan het afstuderen en ben ik daar de volle week mee bezig. Om toch af en toe een artikel online te kunnen zetten, omdat ik dit ontzettend leuk vind, zal ik hier vooral in het weekend aan werken maar komen er dus de aankomende tijd minder artikelen online.

Liefs,
Lieke

 

5 gedachtes over “DIY – dromenvanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s