DIY – vlaggetjes

Toen ik deze zag liggen dacht ik: deze moet ik hebben. Hoé leuk! Je kan dit als inspiratie gebruiken, want er zijn nog zó veel meer mogelijkheden. 

1.KOPEN
Allereerst moet je natuurlijk de vlaggetjes hebben. Ik heb de vlaggetjes gekocht bij de Action voor €0,80. Er zijn verschillende soorten vlaggetjes waar je uit kunt kiezen. In de verpakking zitten 6 vlaggetjes, maar voor een grotere slinger kan je natuurlijk ook meerder pakjes kopen en deze aan elkaar rijgen. De vlaggetjes zijn van MDF en zijn hierdoor heel stevig.

Processed with VSCO with a5 preset    Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset    Processed with VSCO with a5 preset

2.ONTWERP MAKEN
Op de vlaggetjes ga ik tekenen met een witte pen. Omdat je dit niet makkelijk bij een foutje weer kan weg halen, maar ik eerst een ontwerp op papier. Om goed te kunnen zien hoe het eruit gaat komen te zien, teken ik de vlaggetjes op een zwart vel. Hieronder kan je mijn ideetjes zien. Ook heb ik wat met kleur gespeeld, dit zou je bijvoorbeeld ook nog op de achterkant van de vlaggetjes kunnen toevoegen, zodat je ze kunt omdraaien.

3.VLAGGETJES MAKEN
Dan is het tijd om de vlaggetjes te maken. Hieronder kan je mijn vlaggetjes zien.

4.RIJGEN MAAR
Wanneer de vlaggetjes zijn getekend, kan je met het bijbehorende lint de vlaggetjes gaan rijgen. Leg ze op een volgorde waarvan jij vind dat ze goed bij elkaar passen. Ik heb ervoor gezorgd dat het lint achterlangs gaat. De vlaggetjes blijven goed zitten, alleen voor de zekerheid kan je nog een plakbandje achterop plakken.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

5.ET VOILÀ.
En nu ophangen maar!

Foto 08-12-16 11 56 23.jpg

Liefs,
Lieke

6 gedachtes over “DIY – vlaggetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s